Mentaal krachtig


Het is een gegeven dat het leven je nou eenmaal uitdagingen geeft. Het gaat erom wat jouw vermogen is om met het leven om te kunnen gaan.

R

Creëer ruimte

R

Vergroot je geluk

R

Verander je mindset

R

Wees gewoon jezelf

“Als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg”


Anders leren omgaan met je lastige binnenin (vervelende gevoelens en moeilijke gedachtes), zal ervoor zorgen dat je je doelen en dromen kan verwezenlijken en daardoor krachtig in het leven zal staan. Want je hebt geen controle over de omgeving, of hoe mensen jou behandelen en wat jou overkomt. In het leven gaat het erom hoe je de klappen opvangt om vervolgens weer door te kunnen gaan.

Ik hoor je nu denken: “Allemaal leuk en aardig, maar hoe dan?” 

Jij bent de enige die jou in de weg staat. Zie die lastige gevoelens en gedachtes als zaken die je veel informatie geven, dus als iets positiefs. Het is aan jou om daar verandering in te brengen, maar wat zou je ervan vinden als ik jou stap voor stap begeleid? Ik kijk er al naar uit 🙂 

Meer weten? 

Bekijk hieronder de drie uitgelichte onderwerpen waarmee we aan de slag kunnen. Echter kan het zijn dat deze in de praktijk door elkaar heen lopen, we ook nog een stuk levensstijl meepakken en uitkomen op een heel ander onderwerp of hulpvraag…… Hoe mooi is dat?  

Krachtig denken | Kennis van je behoeften en competenties.  

Ieder mens heeft zijn eigen behoeften profiel. De ene behoefte is eenvoudiger te vervullen dan de andere en in de ene levensfase gaat het makkelijker dan in de andere. Samen ontdekken we wat echt belangrijk voor jou is. 

Naast inzicht in je behoeften profiel, zal ook het kloppend inzetten van je competenties bijdragen aan een krachtig leven. 
In welke omstandigheden sta je krachtig en in welke kwijn je weg? Door te weten waar je competenties en behoeften liggen, ben je veel beter in staat om de juiste stappen te zetten en op het juiste pad te blijven. 

Bij het woord “competenties” heb je misschien gedacht aan je werk. Je neemt jezelf over mee naar toe, dus ook naar je werk. Als we daar de focus op leggen is loopbaancoaching in dit geval passend. Niet alleen heb ik jarenlange ervaring hiermee door mijn carrière in personeelszaken, maar ook een groot netwerk, kennis van de arbeidsmarkt EN een prachtige loopbaantest.  

Krachtig leren leven!  

 

 

  Krachtig doen : ACT |  Acceptance and commitment therapy.  

Acceptance and Commitment Therapy (ACT), ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Steven Hayes, is een relatief nieuwe therapievorm met een wetenschappelijk theoretisch fundament. ACT heeft een uitdagende nieuwe kijk op de manier waarop we ons leven invullen en de link met onze gedachten. Binnen ACT staat niet de inhoud van het denken centraal, maar ligt de focus op het aangaan van een andere relatie met de gedachten. 

Hierdoor zal je veel beter in staat zijn om gedachten en emoties te laten voor wat ze zijn. Je ziet ze, zegt “hoi” en je laat ze voorbij gaan. Dat kost bakken minder energie! 

Je gedachten zijn je grootste kracht! 

 


Krachtig in crisis |
Onverwachte wendingen trotseren.  

Het leven geeft je uitdagingen, soms hele heftige:

*je zit in een burn-out, en dat kan ook ontstaan buiten je werk om. Hoe ben ik hier gekomen? Hoe krabbel ik weer overeind? 
*relatiecrisis, bijv. door vreemdgaan of uit elkaar gegroeid. Wie ben jij eigenlijk nog? Wat doe ik in deze relatie? 
*(post-partum) depressie, Is dit moeder-zijn? Waar is die roze wolk? Is dit het leven wat ik wilde? Waarom valt alles zo tegen? 
*overlijden van een dierbare, hoe kan ik doorgaan? Waarom gaat de wereld door? Hoe ga ik mijn leven vormgeven? 
*verlies van baan, reorganisatie, pensioen of ontslagen. Verlies van identiteit, waarde en van eigenbeeld. Wat wil ik? Wat kan ik? 

Eerst gaan we werken aan rust(iger worden). Dan gaan we in kaart brengen van je basis, je basis eventueel verstreken en vanuit daar jou, de rots, leren hoe je je staande kan houden tegen de golven. 

Zodat je weer krachtig in het leven staat! 

 

Neem vrijblijvend contact op

Heb je vragen of opmerkingen? Wil je een afspraak maken voor een gesprek? Of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!

In je kracht leren leven ! 

In de huidige maatschappij zitten we meer dan ooit binnenin ons hoofd. Op zich niet erg, maar we moeten niet voorbij gaan aan het lichaam. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als lichaam en geest samen op 1 lijn zitten, leef je een gelukkig leven.  Een gezonde levensstijl kan hieraan bijdragen.