Tijd om balans op te maken.

 

Hoe gaat het ermee?
We zijn al bijna op de helft van 2021. Ben je toegekomen aan de dingen die je anders wilde doen? Of ben je druk geweest met alles wat moet, met in je achterhoofd: “nog even dit of dat/als dit verandert/nog even doorzetten, dan heb ik tijd/energie/gelegenheid etc etc “?

Als ik eerlijk ben, heb ik hier last van gehad. Mijn weegschaal was onverbiddelijk van de week: De Corona kilo’s zitten er nog steeds aan. Alleen gezond eten, gaat niet werken en dat weet ik al best lang. Toch dacht ik elke keer:  “Als straks de sportscholen weer open gaan, ga ik sporten. Als het straks mooi weer is, ga ik meer fietsen. Nog even sportkleren kopen en een fit-horloge, dan kan ik pas beginnen.”

Het is ook normaal dat het vormen van nieuwe gewoontes en patronen lastig is. Oude patronen voelen lekker comfortabel en makkelijk. Oude gewoontes gaan moeiteloos, je hoeft er niet over na te denken. Echter brengen deze je niet waar je zijn wilt. Dus heb je het voornemen andere, nieuwe aan te leren. Echter: Het kost moeite om moeiteloos te leven.

En nu?
De tijd is voorbij gevlogen, maar gelukkig bepalen wij hoe we de rest van 2021 gaan invullen! Ik ga er wat moois van maken. Misschien gewoon de extra kilo’s accepteren of mezelf een schop onder mijn kont geven. Ik zal einde 2021 opnieuw een balans opmaken.

Doe je mee?
Mocht je steun willen in het aanleren van nieuwe gewoontes en patronen, neem dan contact met me op. Doen we het samen. En anders: maak er wat moois van! Je verdient het.

juni 2021